Posjeta britanske internacionalne škole

Zaposleni u „Deponija“ d.o.o. Podgorica ponovo su ugostili učenike internacionalne osnovne škole iz Kotora, zainetersovane da u praksi upoznaju proces tretiranja otpada koji se iz domaćinstava doprema neselektiran u Regionalni reciklažni centar.

Posebno zadovoljstvo predstavlja to što je riječ o učenicima internacionalne britanske škole „Arcadia Academy“ iz Radanovića, opština Kotor, koja je u Crnoj Gori prepoznata kao vrlo osviješćena po pitanju očuvanja životne sredine, u kojoj se već tri godine zaredom ne koristi plastika za jednokratnu upotrebu, čiji đaci sami prave kompost, recikliraju papir i praktikuju primarnu selekciju otpada.

Učenike četvrtog i petog razreda ove škole kroz Regionalni reciklažni centar proveo je inženjer Ratko Pavićević koji im je stručno pojasnio i pokazao proces tretmana otpada – od prijema, preko selekcije i baliranja, do skladištenja istog.

Ovo Društvo, kao odgovorno i otvoreno za saradnju, čest je domaćin đacima, studentima, nevladinim organizacijama i izviđačkim društvima, a princip “otvorenih vrata”  koji je u “Deponiji” odavno postao praksa, njegovaće se i ubuduće.