Posjeta đaka internacionalne škole Arcadia Academy

Po već ustaljenoj tradiciji deponiju Livade posjetili su gosti iz škole Arcadia Academy iz Radanovića čije učenike sa zadovoljstvom dočekujemo unazad nekoliko godina. Arcadia Academy je britanska međunarodna škola za djecu uzrasta od 3-18 godina, jedina Cambridge International School (IGCSE) u Crnoj Gori i jedini punopravni član COBIS-a (Savjeta britanskih međunarodnih škola), licenciran od strane našeg resornog Ministarstva.

Đake su predvodili profesorica Cheryl Porter sa Brock University iz Kanade i profesor Jothan Butterworth sa Sheffield Hallam University iz Velike Britanije.

Njihov domaćin bio je Pomoćnik izvršnog direktora za tehničko-operativne poslove Ratko Pavićević koji ih je proveo kroz krug deponije i pokazao Regionalni reciklažni centar. Posebno interesovanje djeca su pokazala za reciklažu komunalnog otpada. Tokom obilaska, učenicima ove prestižne škole, na licu mjesta je pojašnjen sav tehnološki proces i u praksi demonstriran proces odvajanja reciklabilnih materijala i njihovog pretvaranja u naš konačni proizvod tzv. presovane bale.

Dječja radoznalost i interesovanje prevazišli su osnovnu temu, pa smo bili prijatno iznenađeni brojnim pitanjima u vezi sa sanitarnim kadama, otpadnim gumama, njihovim tretmanom itd, na koje su dobili iscrpne odgovore.

Deponija d.o.o. je kao i do sada, otvorena za edukativne aktivnosti, kako za posjete učenika osnovnih škola tako i za stručne prakse studenata sa Univerziteta Crne Gore.