Posjeta đaka u okviru projekta Eco school/Eko škola

Na poziv Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro), Deponija d.o.o. Podgorica je prihvatila učešće u projektu Eko škola i učenicima iz Srednje-ekonomsko-ugostiteljska škole iz Nikšića omogućila posjetu deponiji Livade. Riječ je o projektu koji finansira Evropska Unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave.
Projekat ECO School/Eko škola ima za cilj doprinos upoznavanju građana sa značajem zaštite životne sredine i ublažavanjem posljedica klimatskih promjena, te usvajanje ekološki odgovornijeg ponašanja.
Grupu je činilo 27 učenika koje predvodila profesorica biologije Olivera Lučić. O radu našeg Društva kao i našim djelatnostima drage goste upoznao je poslovođa u Reciklažnom centru Danko Raičević.
Tokom posjete, učenicima je prezentovan tehnološki proces u Reciklažnom centru kao i sve operacije koje se odvijaju od prijema komunalnog otpada do gotove bale ambalažnog materijala.
Deponija d.o.o. Podgorica već dugi niz godina održava i njeguje saradnju sa školama želeći da mladim naraštajima približi važnost potrebe reciklaže ambalažnog materijala i očuvanja životne sredine.