Posjeta učenika osnovne škole „29. Novembar “ iz Dinoše

Nakon akcije čišćenja svog naselja, Regionalnu Deponiju u Podgorici danas je posjetila grupa učenika devetog razreda osnovne škole „29. Novembar“ iz Dinoše. Kako na školskim predavanjima upravo obrađuju oblast „ekologija i zaštita životne sredine“ na lični zahtjev i uz podršku profesorice biologije posjetili su našu kompaniju da u praksi upoznaju proces tretiranja otpada koji se iz Glavnog grada, Opštine Danilovgrad i Prijestonice Cetinje doprema na deponiju Livade.

O procesu odlaganja, selektranja, presovanja, baliranja i skladištenja otpada, učenici su dobili i stručna objašnjenja. Djeca su po prvi put bila u prilici da u praksi vide kompletan prosec tretiranja otpada koji nastaje u njihovim domovima i tako shvate značaj njegove primarne selekcije. Takođe, upoznati su sa činjenicom da se većina prerađenih sirovina može ekonomski valorizovati prodajom na tržištu ovih roba, te stoga ima svoju vrijednost.

Još jednom u nizu, Deponija je otvorila vrata najmlađoj populaciji koja pokazuje veliko interesovanje za očuvanje životne sredine i ima visoku svijest o važnosti reciklaže i primarne selekcije otpada.