Radna posjeta predstavnika Ambasade Republike Slovenije

Danas je organizovana radna posjeta ambasadorke Republike Slovenije u Crnoj Gori, g-đe Bernarde Gradišnik, ministra savjetnika u ambasadi Slovenije, g-dina Boruta Valenčića, kao i predstavnika NVO udruženja UZOR: g-đe Dragane Đurović, g-dina Danka Jokanovića i g-dina Slobodana Stanića kompaniji “Deponija” d.o.o Podgorica.

Ovim povodom predstavnici Deponije predvođeni Izvršnim direktorom Aleksandrom Božovićem predstavili su buduće strateške planove i projekte za upravljanje otpadom. Naš cilj ne predstavlja samo investicije u infrastrukturu, tehnologiju i operativne procese ,,Deponija” d.o.o., već viziju o stvaranju ekološki i ekonomski održive deponije koja služi kao model za industriju i korak prema pozitivnom uticaju na grad, državu i okolinu u kojoj živimo, obzirom da je ova djelatnost partner u stvaranju održive budućnosti.

Ovaj sastanak predstavlja važnu priliku za ostvarivanje saradnje između Ambasade Slovenije u Crnoj Gori i kompanije “Deponija“ d.o.o.

Tokom radne posjete, predstavnici Ambasade Slovenije u Crnoj Gori i predstavnici NVO udruženja UZOR obišli su postrojenja kompanije kako bi stekli bolju sliku o funkcionisanju sistema upravljanja otpadom u „Deponija“ d.o.o.

Radujemo se potencijalnim zajedničkim budućim projektima i inicijativama koje će doprinijeti boljitku naše zajednice i zaštiti životne sredine.