Waste Management 2023

Predstavnik Deponije d.o.o. Ratko Pavićević, pomoćnik izvršnog direktora za tehničko-operativne poslove, prisustvovao je Waste Management 2023. konferenciji održanoj u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Organizator je bio Poslovni dnevnik iz Hrvatske koji je nakon 12 uspješno održanih izdanja konferencija Croatia Waste Expo u Hrvatskoj, tematiku upravljanja otpadom podigao na regionalni nivo.
Iz regiona su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, komunalnih preduzeća i specijalizovanih kompanija iz oblasti upravljanja i tretiranja otpada iz Hrvatske i Srbije.
Cilj konferencije je bio da se ukaže na kompleksnost tržišta, proizvodnje i prikupljanja reciklabilnih materijala kao vrijedne sirovine na regionalnom nivou, podstaknuti dijalog o međudržavnoj saradnji i predstaviti primjere dobre prakse cirkularne ekonomije.
Ratko Pavićević, kao predstavnik Deponije d.o.o., je bio panelista na trećem panelu pod nazivom Rješenja za sortiranje – rastući biznis i nužnost u ostvarivanju ciljeva cirkularne ekonomije. Pitanja su se odnosila na napredna tehnološka rješenja za obradu i upotrebu otpada, uz neizostavnu potrebu za edukaciju stanovništva, koji su prema moderatoru panela kao i ostalih panelista ključni elementi za ostvarenje zadatih ciljeva.