Zvanična posjeta delegacije Republike Slovačke na čelu sa ambasadorom Slovačke Republike u Crnoj Gori

Izvršni direktoror Deponija doo Arsenije Boljević sa saradnicima imao je zadovoljstvo da u zvaničnu posjetu primi delegaciju Republike Slovačke na čelu sa ambasadorom Slovačke Republike u Crnoj Gori, njegovom ekselencijom Romanom Hlobenom.

U dužem i prijateljskom razgovoru direktor Boljević predstavio je visokom gostu preduzeće Deponija doo i upoznao ga sa potencijalima za uključivanje Slovačkih investitora u proširenje poslova iz sektora deponovanja komunalnog otpada.

U delegaciji su pored njegove ekselencije ambasadora Romana Hlobena bili zamjenik ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Martin Balco i Miroslav Kučera predstavnik Slovačke privredne jedinice.

Istaknuta je spremnost da se kroz prezentaciju potencijala Deponija doo podstakne interesovanje Slovačkih privrednika za uključivanje savremenih tehnologija na poslovima tretmana automobilskih guma, zelenog otpada i proizvodnje električne energije iz bio gasa.

Ambasador Hloben je naglasio da je veoma zadovoljan onim što je vidio u toku obilaska privrednog društva Deponija doo, te da su procesi vezani za tretnam komunalnog otpada ja nivou zemalja EU.

Iskazao je očekivanje da će u skoroj perspektivi uvođenjem primarne selekcije poslovi koje ovo preduzeće obavlja dodatno dobiti na značaju a da će prihodi koji se ostvaruju od sakupljanja i selekcije sekundarnih sirovina dostići nivo koji imaju u Slovačkoj.